תוספות

פשטידת פטריות וגבינות

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 3 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 2 בצלים לבנים
  • 3 ביצים
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • 1/2 גביע קוטג'
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
  • 4-5 כפות קמח תופח
  • 4 כפות שמן זית
  • כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
  • 1/4 מיכל שמנת לבישול 15%
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  • - חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות דקות.
  • - במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות. מצצנים מעט את התערובת.
  • - מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים את הפטריות.
  • - משמנים עם ספריי שמן תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה.
  • - אופים במשך 30-40 דקות עד שהפשטידה יציבה.
  • הערות חשובות:
  • - רוצים לשדרג? מפזרים מעל הפשטידה, לפני האפייה, פירורי לחם ושומשום ומזלפים מעט שמן זית.
  • - למי שאוהב, ניתן להוסיף, בשלב טיגון הפטריות, עלים מ-2 ענפי טימין.
45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
מנות ראשונות
פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פולנטה תבשיל פטריות
מנות ראשונות
פולנטה תבשיל פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט קינואה פטריות וכרוביות צלויות
סלטים
סלט קינואה פטריות וכרוביות צלויות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה