פשטידת פטריות וגבינות
מצרכים
- 3 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
- 2 בצלים לבנים
- 3 ביצים
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/2 גביע קוטג'
- 150 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
- 4-5 כפות קמח תופח
- 4 כפות שמן זית
- כף אבקת מרק פטריות (לא חובה)
- 1/4 מיכל שמנת לבישול 15%
- מלח ופלפל
הוראות הכנה
- - חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות דקות.
- - במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות. מצצנים מעט את התערובת.
- - מערבבים את כל המצרכים בקערה ומוסיפים את הפטריות.
- - משמנים עם ספריי שמן תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק ומעבירים אליה את הבלילה.
- - אופים במשך 30-40 דקות עד שהפשטידה יציבה.
- הערות חשובות:
- - רוצים לשדרג? מפזרים מעל הפשטידה, לפני האפייה, פירורי לחם ושומשום ומזלפים מעט שמן זית.
- - למי שאוהב, ניתן להוסיף, בשלב טיגון הפטריות, עלים מ-2 ענפי טימין.