תוספות

תבשיל אורז ופטריות

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 2 כפות שמן קנולה או זית
  • 2 בצלים לבנים או 10 בצלי שאלוט
  • 4 שיני שום קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • כוס אורז בסמטי
  • 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל
  • כף אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום
להגשה:
  • צרור עלי פטרוזיליה קצוצים או עירית

הוראות הכנה

  • חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות או רבעים.
  • בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומתקרמל.
  • מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים במשך 5 דקות עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים.
  • מתבלים במלח, פלפל, א. מרק פטריות, פפריקה וכורכום ומערבבים.
  • מוסיפים את האורז ומערבבים במשך דקה.
  • מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש הכי נמוכה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. פותחים רק לאחר 5 דקות.
  • מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
המלצת הגשה:
  • ניתן להגיש עם צנוברים קלויים.
  • רוצים להפוך את האורז למנה עיקרית? אחרי טיגון הבצל מוסיפים 500 גרם נתחי פרגיות או חזה עוף חתוכים לרצועות.
בתאבון!!

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

מאפה במילוי פטריות וערמונים
מנות ראשונות
מאפה במילוי פטריות וערמונים
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
שעועית ירוקה ופטריות מוקפצות
מנות ראשונות
שעועית ירוקה ופטריות מוקפצות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
ממרח פטריות
סלטים
ממרח פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית