מנות ראשונות

שבלולי שמרים ממולאים

45 דק'
רמת קושי גבוהה
להדפסת מתכון

מצרכים

מצרכים לבצק:
  • 3 ו-1/2 כוסות (560 גרם) קמח לבן
  • 1/2 שקית שמרים טריים ( 25 גרם) או כף שמרים יבשים
  • 1 כף דבש
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
  • כף מלח
  • כפית אורגנו יבש (לא חייב)
מצרכים לתוספות:
  • 1/2 כוס ממרח עגבניות מיובשות (הסבר בהערות) או רוטב עגבניות מוכן
  • 1/2 כוס זיתים ירוקים פרוסים
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 150 גרם גבינה צהובה מגורדת (פרמזן, מוצרלה, צהובה)
  • ביצה להברשה
  • שומשום (לא חייב)

הוראות הכנה

  • בעקרת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במשך 6 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שנוצר בצק רך וגמיש. מכסים במגבת ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הפטריות לקוביות קטנות.
  • מחלקים את הבצק ל-2 ומרדדים כל בצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ.
  • מורחים על הבצק ממרח עגבניות מיובשות או רוטב עגבניות ומפזרים זיתים, פטריות וגבינה צהובה.
  • מגלגלים לרולדה (מהחלק הרחב) ופורסים לפרוסות דקות בעובי 1.5 ס"מ.
  • מניחים את השבלולים על תבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה טרופה. למי שרוצהף ניתן לפזר מעל מעט שומשום.
  • אופים בתנור שחומם מראש במשך 20-25 דקות ומגישים.
המלצת הגשה:
  • רוצים להכין ממרח עגבניות מיובשות בבית? פשוט טוחנים בבלנדר כוס עגבניות מיובשות עם 1/3 כוס שמן זית ו-2 שיני שום ושומרים את הממרח בקופסה סגורה במקרר.
  • במקום ממרח עגבניות מיובשות אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן, ממרח פסטו, ממרח ארטישוק או כל ממרח אחר שאתם אוהבים.
  • במקום בצק שמרים ניתן להכין את השבלולים מבצק מלאווח או בצק עלים.
בתאבון!!
45 דק'
רמת קושי גבוהה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות ממולאות בבשר:
מנות עיקריות
פטריות ממולאות בבשר:
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
קנלוני במילוי גבינות ופטריות
מנות ראשונות
קנלוני במילוי גבינות ופטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק
סלטים
סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית