מנות ראשונות

קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 500 גרם עוף טחון
  • ביצה
  • 2 פרוסות לחם לבן או 5 כפות פירורי לחם
  • 1/2 צרור פטרוזיליה
  • 2 שיני שום כתושות
  • כפית א. מרק בצל
  • כפית פפריקה
  • מלח ופלפל
  • 1 בצל
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • 3 כפות שמן זית
לציפוי וטיגון:
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

  • מניחים את הלחם בתוך קערה עם מים וממתינים כ-5 דקות עד שהלחם יהיה רך לחלוטין. סוחטים היטב מכל המים ומעבירים לקערה. אם משתמשים בפירורי לחם מדלגים על השלב הזה.
  • חותכים את הבצל והפטריות לקוביות.
  • במחבת, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 5 דקות. מעבירים לקערה עם הלחם ומצננים מעט.
  • קוצצים את הפטרוזיליה דק ומוסיפים לקערה.
  • מוסיפים את שאר המצרכים לקערה ומערבבים היטב. אם יש זמן, מעבירים למקרר לחצי שעה (ועד 12 שעות) עטוף בניילון נצמד.
  • יוצרים קציצות מהתערובת ומצפים בפירורי לחם.
  • מטגנים במחבת עם שמן בגובה ס"מ עד שהקציצות זהובות משני הצדדים.
בתאבון!!

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול
מנות ראשונות
ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
ממרח פטריות (ובסיס לרוטב)
סלטים
ממרח פטריות (ובסיס לרוטב)
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
תבשיל אורז ופטריות
תוספות
תבשיל אורז ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית