סלטים

סלט בריאות מרינה

15 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

כמות ל-6 סועדים כתוספת למנה עיקרית
  • שקית של 500 גרם חסה אלונים שטופה ומסולסלת- מרינה
  • 5-6 פטריות שמפיניון קצוצות
  • חופן נבטי חמניה
  • 250 גרם גבינת פטה- חתוכה לקוביות
  • 1 בצל סגול פרוס עבה
  • 15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • חופן עלי בייבי תרד
  • 2 מלפפונים חתוכים לעיגולים
  • 20 יח' ענבים ירוקים- חתוכים לרבעים
  • חופן עלי רוקט שטופים שלמים
  • חצי חופן גרעיני חמניה קלויים
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • גרידת קליפת לימון- כפית מלאה
  • זיתים שחורים
  • לרוטב:
  • כפית רוטב בלסמי איכותי
  • כפית חרדל
  • רבע כוס שמן זית
  • קורט מלח גס
  • כפית דבש


הוראות הכנה

הכנת הסלט:
קורעים ידנית את עלי החסה לתוך כלי עמוק לחתיכות ברוחב בינוני של כ- 2 ס"מ.
מצרפים את כל הירקות פנימה ומערבבים היטב.
הכנת הרוטב:
מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב עד להשגת מרקם אחיד.
יש לקלות על מחבת חמה ללא שמן את גרעיני החמניה ל- 2 דק',
ובנפרד לקלות את גרעיני השומשום.
יוצקים על הירקות את הרוטב ומערבבים היטב.
מפזרים את גרגעיני החמניה הקלווים והשומשום בתוספת זיתי קלמנטה שחורים.

בתאבון!!
15 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

סלט פטריות, עלים ירוקים וגבינות
סלטים
סלט פטריות, עלים ירוקים וגבינות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
תוספות
קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
שיפודי פטריות על האש
מנות ראשונות
שיפודי פטריות על האש
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה