מנות ראשונות

קנלוני במילוי גבינות ופטריות

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילת פסטה קנלוני
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
  • 1 גביע קוטג' או שמנת חמוצה או גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע, מוצרלה)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח ופלפל
מצרכים לרוטב:
  • מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%
  • 80 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל ונפטרים מהנוזלים שנוצרו במחבת.
  • מערבבים בקערה את שאר המצרכים (הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים) ומוסיפים את הפטריות.
  • מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקנלוני.
  • מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית שמתאימה לתנור ומזלפים מעל שמנת מתוקה.
  • מפזרים גבינה צהובה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • אופים בתנור שחומן מראש למשך 30-40 דקות או עד שהקנלוני זהובים.
המלצת הגשה:
  • ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק או חופן עלי תרד קצוצים (אי צורך בבישול מוקדם).
  • במקום רוטב שמנת ניתן לכסות את הקנלוני ברוטב עגבניות מוכן.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות חמות לחומוס
מנות ראשונות
פטריות חמות לחומוס
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
תבשיל אורז ופטריות
תוספות
תבשיל אורז ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פאי פטריות
תוספות
פאי פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
בינוני