מנות ראשונות

קנלוני במילוי גבינות ופטריות

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילת פסטה קנלוני
  • סלסלת פטריות שמפניון
  • סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
  • 1 גביע קוטג' או שמנת חמוצה או גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע, מוצרלה)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח ופלפל
מצרכים לרוטב:
  • מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%
  • 80 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל ונפטרים מהנוזלים שנוצרו במחבת.
  • מערבבים בקערה את שאר המצרכים (הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים) ומוסיפים את הפטריות.
  • מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקנלוני.
  • מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית שמתאימה לתנור ומזלפים מעל שמנת מתוקה.
  • מפזרים גבינה צהובה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • אופים בתנור שחומן מראש למשך 30-40 דקות או עד שהקנלוני זהובים.
המלצת הגשה:
  • ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק או חופן עלי תרד קצוצים (אי צורך בבישול מוקדם).
  • במקום רוטב שמנת ניתן לכסות את הקנלוני ברוטב עגבניות מוכן.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

שעועית ירוקה ופטריות מוקפצות
מנות ראשונות
שעועית ירוקה ופטריות מוקפצות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
מתכון חגיגי לשיפודי פטריות
מנות עיקריות
מתכון חגיגי לשיפודי פטריות
זמן ההכנה:
25 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פטריות במילוי גבינה כחולה:
תוספות
פטריות במילוי גבינה כחולה:
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית