מנות ראשונות

קלצונה במילוי גבינות ופטריות

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 240 מ"ל (כוס) מים
  • 3 כפות שמן זית
מצרכים למילוי:
  • 2 כפות חמאה
  • כף שמן זית
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי
  • גליל גבינת עיזים
  • 100 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת דק
  • 50 גרם פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל
לציפוי:
  • ביצה טרופה או שמן זית
  • שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה

  • במעבד מזון, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט למלח. מערבלים במשך 5 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מכסים במגבת לתפיחה של 30 דקות.
  • בינתיים מכינים את המילוי: חותכים את הפטריות לפרוסות.
  • מטגנים במחבת עם חמאה ושמן זית את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות. מוציאים החוצה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים את הגבינות לפטריות ומערבבים.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • כשהבצק סיים לתפוח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
  • מרדדים כל בצק לעיגול ומניחים בחלק התחתון, באמצע, כף גדושה מהמילוי. סוגרים לצורת חצי עיגול ולוחצים את הקצוות של הבצק עם מזלג כדי שהמילוי לא יברח.
  • מניחים את הקלצונה על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה או שמן זית ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלצונה מוכנים.
המלצת הגשה:
  • מוסיפים למילוי 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק.
בתאבון!!

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

קציצות ירק ועשבי תיבול אפויות בתנור 404
מנות עיקריות
קציצות ירק ועשבי תיבול אפויות בתנור 404
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פולנטה תבשיל פטריות
מנות ראשונות
פולנטה תבשיל פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
כדורי מלאווח ממולאי פטריות זיתים ועגבניות
מנות ראשונות
כדורי מלאווח ממולאי פטריות זיתים ועגבניות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית