מנות ראשונות

קלצונה במילוי גבינות ופטריות

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 420 גרם (3 כוסות) קמח
  • 20 גרם שמרים טריים או 7 גרם שמרים יבשים
  • כף סוכר
  • כפית מלח
  • 240 מ"ל (כוס) מים
  • 3 כפות שמן זית
מצרכים למילוי:
  • 2 כפות חמאה
  • כף שמן זית
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי
  • גליל גבינת עיזים
  • 100 גרם גבינת מוצרלה או צהובה מגורדת דק
  • 50 גרם פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל
לציפוי:
  • ביצה טרופה או שמן זית
  • שומשום (לא חובה)

הוראות הכנה

  • במעבד מזון, עם וו לישה, מניחים את כל המצרכים פרט למלח. מערבלים במשך 5 דקות על מהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד 2 דקות. מכסים במגבת לתפיחה של 30 דקות.
  • בינתיים מכינים את המילוי: חותכים את הפטריות לפרוסות.
  • מטגנים במחבת עם חמאה ושמן זית את הפטריות. מתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות. מוציאים החוצה לקערה ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • מוסיפים את הגבינות לפטריות ומערבבים.
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • כשהבצק סיים לתפוח, מעבירים אותו למשטח מקומח ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
  • מרדדים כל בצק לעיגול ומניחים בחלק התחתון, באמצע, כף גדושה מהמילוי. סוגרים לצורת חצי עיגול ולוחצים את הקצוות של הבצק עם מזלג כדי שהמילוי לא יברח.
  • מניחים את הקלצונה על תבנית עם נייר אפייה, מברישים בביצה טרופה או שמן זית ואופים במשך 25-35 דקות או עד שהקלצונה מוכנים.
המלצת הגשה:
  • מוסיפים למילוי 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק.
בתאבון!!

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

תבשיל אורז ופטריות
תוספות
תבשיל אורז ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
המבורגר פטריות, טופו ובצל מטוגן
מנות ראשונות
המבורגר פטריות, טופו ובצל מטוגן
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות מטוגנות בציפוי פריך
מנות ראשונות
פטריות מטוגנות בציפוי פריך
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה