1/2 כוס רוטב פסטו מוכן או ממרח פטריות או שמנת מתוקה
גליל גבינת עיזים או 200 גרם גבינת פטה או ריקוטה פרסקה
250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
1/2 סלסלה פטריות שמפניון
1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
שומשום (לא חובה)
מלח גס (לא חובה)
הוראות הכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במשך 6-8 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שנוצר בצק רך וגמיש. מניחים בצד, מכוסה במגבת, לתפיחה של 30 דקות.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
חותכים את הפטריות לפרוסות.
מחלקים את הבצק למספר הפיצות שרוצים להכין (אפשר להכין 2 פיצות משפחתיות או 4 בינוניות או 10 קטנות) ומרדדים כל בצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
מניחים את הבצקים על תבנית עם נייר אפייה.
מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב פסטו או ממרח פטריות. מקפידים להשאיר 2 ס"מ ללא רוטב בשוליים. אם רוצים להשתמש בשמנת מתוקה מדלגים על השלב הזה ומזלפים אותה מעל הגבינות.
מפזרים בצורה שווה מעל הרוטב פרוסות גבינת עיזים ומוצרלה מגורדת ומניחים מעל פטריות.
מפזרים מעל הכל פרמזן.
מברישים את השוליים בשמן זית ומפזרים על השוליים שומשום ומעט מלח גס.
אופים בתנור שחומן מראש במשך 12-15 דקות או עד שהפיצה זהובה.
המלצת הגשה:
במקום רוטב פסטו ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות, ממרח חצילים קלויים, ממרק ארטישוק או לוותר לגמרי ולמרוח את הבצק בשמן זית בלבד.
מומלץ להגיש את הפיצה עם עלי בזיליקום טריים או רוקט מעל.
אם יש לכם בבית שמן כמהין, זה הזמן להשתמש בו ולזף מעט ממנו על הפיצה.