מנות עיקריות

פיצה ביאנקה עם שמנת פטריות

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

מצרכים לבצק:
  • 3 ו-1/2 כוסות (490 גרם) קמח לבן
  • 1/2 שקית שמרים טריים (25 גרם) או  כפית שמרים יבשים
  • 4 כפות שמן זית
  • כפית סוכר
  • כף מלח
  • 1 ו-1/4 כוסות (300 מ"ל) מים
  • כפית שטוחה צ'ילי גרוס (לא חובה)
גבינות ופטריות:
  • 1/2 כוס רוטב פסטו מוכן או ממרח פטריות או שמנת מתוקה
  • גליל גבינת עיזים או 200 גרם גבינת פטה או ריקוטה פרסקה
  • 250 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
  • שומשום (לא חובה)
  • מלח גס (לא חובה)

הוראות הכנה

  • בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט למלח. לשים במשך 6-8 דקות במהירות איטית. מוסיפים את המלח ולשים עוד דקה עד שנוצר בצק רך וגמיש. מניחים בצד, מכוסה במגבת, לתפיחה של 30 דקות.
  • מחממים תנור ל-250 מעלות.
  • חותכים את הפטריות לפרוסות.
  • מחלקים את הבצק למספר הפיצות שרוצים להכין (אפשר להכין 2 פיצות משפחתיות או 4 בינוניות או 10 קטנות) ומרדדים כל בצק לעיגול בעובי 1/2 ס"מ.
  • מניחים את הבצקים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מורחים על הבצק שכבה דקה של רוטב פסטו או ממרח פטריות. מקפידים להשאיר 2 ס"מ ללא רוטב בשוליים. אם רוצים להשתמש בשמנת מתוקה מדלגים על השלב הזה ומזלפים אותה מעל הגבינות.
  • מפזרים בצורה שווה מעל הרוטב פרוסות גבינת עיזים ומוצרלה מגורדת ומניחים מעל פטריות.
  • מפזרים מעל הכל פרמזן.
  • מברישים את השוליים בשמן זית ומפזרים על השוליים שומשום ומעט מלח גס.
  • אופים בתנור שחומן מראש במשך 12-15 דקות או עד שהפיצה זהובה.
המלצת הגשה:
  • במקום רוטב פסטו ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות, ממרח חצילים קלויים, ממרק ארטישוק או לוותר לגמרי ולמרוח את הבצק בשמן זית בלבד.
  • מומלץ להגיש את הפיצה עם עלי בזיליקום טריים או רוקט מעל.
  • אם יש לכם בבית שמן כמהין, זה הזמן להשתמש בו ולזף מעט ממנו על הפיצה.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות כבושות
תוספות
פטריות כבושות
זמן ההכנה:
30 דקות
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות שיטאקי מוקפצות
תוספות
פטריות שיטאקי מוקפצות
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
המבורגר פטריות, טופו ובצל מטוגן
מנות ראשונות
המבורגר פטריות, טופו ובצל מטוגן
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית