מנות עיקריות

תבשיל נסיכת הנילוס עם פטריות

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 5-6 פילה נסיכת הנילוס או דג סול
  • 3 פטריות מלך היער
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 3 כפות שמן זית
  • 8 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
  • 2 שיני שום
  • מיץ מלימון שלם
  • 1/2 כוס קמח לקימוח
  • מלח ופלפל לבן
  • 10 ענפי עירית קצוצה דק

הוראות הכנה

  • מניחים את הדגים בקערה ומזלפים מעל מיץ לימון. מניחים להם לעמוד עם המיץ במשך 10 דקות.
  • חותכים את בצלי השאלוט לרבעים (אם משתמשים בבצל רגיל חותכים לרצועות דקות) ואת השום חותכים לפרוסות דקות.
  • קוצצים את הפטריות לקוביות.
  • במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים את בצל השאלוט במשך 4 דקות. מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הפטריות, מתבלים במלח ופלפל לבן ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות רכות. בערך 10 דקות.
  • בינתיים מוציאים את הדגים מהקערה ומשתדלים להפטר מרוב הנוזלים. מניחים את הדגים בקערה עם הקמח ומקמחים אותם מכל הצדדים. נפטרים מקמח עודף.
  • במחבת נוספת, עם שמן זית, מטגנים את הדגים משני הצדדים עד הזהבה.
המלצת הגשה:
  • מוסיפים 1/3 כוס יין לבן למחבת ביחד עם הוספת הפטריות.
  • מניחים את הדגים על צלחת ומעליהם מניחים מתבשיל הפטריות. מעטרים בעירית קצוצה ומגישים.
בתאבון!!
45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך
מנות ראשונות
קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
שיפודי פטריות מיני פורטבלה
מנות ראשונות
שיפודי פטריות מיני פורטבלה
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
ריזוטו פטריות מעורבות
תוספות
ריזוטו פטריות מעורבות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית