מנות ראשונות

פטריות פורטובלה במילוי תרד מוקרם

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

מצרכים לפטריות:
  • 6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
מצרכים למילוי:
  • 120 גרם גבינת שמנת
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 שקית מדליוני תרד (מהשקיות הקפואות) מופשר במקרר או 1/2 שקית תרד טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל
לציפוי:
  • 8 כפות פירורי לחם (רגילים או פנקו)
  • שן שום כתושה
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • עלי טימין (לא חובה)
  • שמן זית

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מוציאים את הרגל מהפטריות.
  • בקערה קטנה מערבבים ביחד שמן זית, שום ומלח ומברישים את החלק הפנימי והחיצוני של הפטריות. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות.
  • בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, אם משתמשים בתרד קפוא נפטרים מכל הנוזלים על ידי סחיטת התרד עם הידיים.
  • מערבבים את כל המצרכים ביחד.
  • מוציאים את הפטריות מהתנור, מצננים מעט וממלאים כל פטריה בתערובת הגבינה והתרד.
  • מערבבים את מצרכי הציפוי ומפזרים מעל בנדיבות. מזלפים שמן זית.
  • אופים במשך 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
המלצת הגשה:
  • למילוי יציב ועשיר יותר ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 2 חלמונים.
  • במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד (רק החלק הירוק), קייל או ברגלי הפטריות.
  • אם משתמשים ברגליי הפטריות מומלץ לצרוב אותן קודם על מחבת.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

עלי אנדיב במילוי גבינה
מנות ראשונות
עלי אנדיב במילוי גבינה
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פאי פטריות
תוספות
פאי פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
בינוני
תבשיל אורז ופטריות
תוספות
תבשיל אורז ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית