מנות ראשונות

פטריות פורטובלה במילוי תרד מוקרם

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

מצרכים לפטריות:
  • 6-8 פטריות סטייק פורטבלה או שמפניון גדולות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח
מצרכים למילוי:
  • 120 גרם גבינת שמנת
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 שקית מדליוני תרד (מהשקיות הקפואות) מופשר במקרר או 1/2 שקית תרד טרי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • מלח ופלפל
לציפוי:
  • 8 כפות פירורי לחם (רגילים או פנקו)
  • שן שום כתושה
  • 30 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • עלי טימין (לא חובה)
  • שמן זית

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מוציאים את הרגל מהפטריות.
  • בקערה קטנה מערבבים ביחד שמן זית, שום ומלח ומברישים את החלק הפנימי והחיצוני של הפטריות. מניחים בתבנית עם נייר אפייה ואופים במשך 7 דקות.
  • בינתיים מכינים את המילוי: קוצצים דק את התרד, אם משתמשים בתרד קפוא נפטרים מכל הנוזלים על ידי סחיטת התרד עם הידיים.
  • מערבבים את כל המצרכים ביחד.
  • מוציאים את הפטריות מהתנור, מצננים מעט וממלאים כל פטריה בתערובת הגבינה והתרד.
  • מערבבים את מצרכי הציפוי ומפזרים מעל בנדיבות. מזלפים שמן זית.
  • אופים במשך 15 דקות או עד שהחלק העליון זהוב.
המלצת הגשה:
  • למילוי יציב ועשיר יותר ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 2 חלמונים.
  • במקום תרד ניתן להשתמש במנגולד (רק החלק הירוק), קייל או ברגלי הפטריות.
  • אם משתמשים ברגליי הפטריות מומלץ לצרוב אותן קודם על מחבת.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פיצה פורטבלה
מנות עיקריות
פיצה פורטבלה
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
מנות עיקריות
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
תוספות
קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית