סלטים

סלט קינואה פטריות וכרוביות צלויות

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 כוס קינואה (אדומה, לבנה, שחורה או משולבת) מוכנה
  • 1/2 ראש כרובית
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסלת פטריות שימאג'י
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי טימין מ-2 ענפים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כוס אגוזי לוז או קשיו טבעיים
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית (לא חובה)
  • 10 ענפי עירית
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כפית סוכר חום
  • 1/2 צ'ילי קצוץ דק

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הפטריות לרבעים או חצאים (תלוי בגודל הפטריות) ואת הכרובית לפרחים בגודל הפטריות החתוכות. מניחים בקערה.
  • מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  • אופים במשך 10 דקות או עד שהכרוביות זהובות.
  • בינתיים קולים במחבת, ללא שמן, את האגוזים. מצננים וקוצצים גס.
  • מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת.
  • מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה את הקינואה, מוסיפים את הפטריות והכרוביות הצלויות. מפזרים מעל אגוזים, גבינת פטה ועירית ומזלפים מהרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים.
המלצת הגשה:
  • בישול קינואה: מניחים בסיר כוס קינואה וכוס וחצי מים רותחים וממליחים. סוגרים את המכסה היטב, מבשלים על אש הכי קטנה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

לחם פטריות
תוספות
לחם פטריות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
תוספות
קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות שמפיניון בקינמון ואגוזים
תוספות
פטריות שמפיניון בקינמון ואגוזים
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה