סלטים

סלט קינואה פטריות וכרוביות צלויות

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 כוס קינואה (אדומה, לבנה, שחורה או משולבת) מוכנה
  • 1/2 ראש כרובית
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסלת פטריות שימאג'י
  • 2 כפות שמן זית
  • עלי טימין מ-2 ענפים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כוס אגוזי לוז או קשיו טבעיים
  • 100 גרם גבינת פטה או בולגרית (לא חובה)
  • 10 ענפי עירית
לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • כפית סוכר חום
  • 1/2 צ'ילי קצוץ דק

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הפטריות לרבעים או חצאים (תלוי בגודל הפטריות) ואת הכרובית לפרחים בגודל הפטריות החתוכות. מניחים בקערה.
  • מזלפים מעל שמן זית ומתבלים במלח, פלפל ועלי טימין. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית עם נייר אפייה.
  • אופים במשך 10 דקות או עד שהכרוביות זהובות.
  • בינתיים קולים במחבת, ללא שמן, את האגוזים. מצננים וקוצצים גס.
  • מערבבים את מצרכי הרוטב בצנצנת.
  • מרכיבים ומגישים: מניחים בקערה את הקינואה, מוסיפים את הפטריות והכרוביות הצלויות. מפזרים מעל אגוזים, גבינת פטה ועירית ומזלפים מהרוטב. מערבבים בעדינות ומגישים.
המלצת הגשה:
  • בישול קינואה: מניחים בסיר כוס קינואה וכוס וחצי מים רותחים וממליחים. סוגרים את המכסה היטב, מבשלים על אש הכי קטנה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. ממתינים 5 דקות לפני שפותחים את המכסה.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
תוספות
קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות במילוי גבינה כחולה:
תוספות
פטריות במילוי גבינה כחולה:
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט פטריות, עלים ירוקים וגבינות
סלטים
סלט פטריות, עלים ירוקים וגבינות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה