סלטים

סלט עדשים שחורים עם בטטה ופטריות

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 3/4 כוס עדשים שחורות
  • 3 בטטות קלופות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 2 כפות מייפל
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים (לא חובה)
לרוטב:
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף מייפל
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • מלח
  • 10 ענפי עירית 

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים מומלחים עד ריכוך. בערך 10 דקות. חשוב לא לבשל אותן יותר מדי אלא רק עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ושומרים בקערה.
  • בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות ואת הפטריות לחצי או רבע תלוי בגודל שלהן.
  • מניחים את הבטטות והפטריות בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל שמן זית ומייפל. מפזרים מלח וצ'ילי ואופים במשך 30 דקות או עד שהבטטות מתרככות.
  • מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
  • מערבבים בקערה את העדשים עם הבטטות, הפטרות, הפטרוזיליה והרוטב.
  • אם רוצים להוסיף אגוזים, קולים אותם מעט על מחבת חמה ללא שמן וקוצצים גס. מפזרים מעל הסלט.
המלצת הגשה:
  • רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או בולגרית מפוררת. גם ריקוטה תשתלב כאן נהדר.
  • במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות ושלוש הגבינות
מנות עיקריות
פטריות ושלוש הגבינות
זמן ההכנה:
40 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
מרק קרם בצלים ופטריות
מנות ראשונות
מרק קרם בצלים ופטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
מנות ראשונות
פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה