מנות ראשונות

מאפה במילוי פטריות וערמונים

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 חבילת בצק עלים, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסת פטריות שיטאקי
  • 2 פטריות מלך היער
  • עלי טימין מ-3 גבעולים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • שקית ערמונים בוואקום
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • מלח גס

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הבצל לרצועות ואת הפטריות והערמונים לפרוסות.
  • מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומתבלים בטימין, מלח, פלפל ופפריקה. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות.
  • מצננים היטב את תערובת הפטריות.
  • חותכים את בצק העלים למלבן ארוך ברוחב 12-15 ס"מ ומניחים בתחתית שלו, על החלק הרחב, את המילוי. מגלגלים לרולדה.
  • מברישים את הרולדה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
  • חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב פטריות (לינק לרוטב פטריות מדג נסיכת הנילוס).
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

נודלס פטריות ופרגיות ברוטב
מנות ראשונות
נודלס פטריות ופרגיות ברוטב
זמן ההכנה:
25 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך
מנות ראשונות
קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט שרופים
סלטים
סלט שרופים
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית