מנות ראשונות

מאפה במילוי פטריות וערמונים

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 חבילת בצק עלים, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסת פטריות שיטאקי
  • 2 פטריות מלך היער
  • עלי טימין מ-3 גבעולים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • שקית ערמונים בוואקום
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • מלח גס

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הבצל לרצועות ואת הפטריות והערמונים לפרוסות.
  • מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומתבלים בטימין, מלח, פלפל ופפריקה. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות.
  • מצננים היטב את תערובת הפטריות.
  • חותכים את בצק העלים למלבן ארוך ברוחב 12-15 ס"מ ומניחים בתחתית שלו, על החלק הרחב, את המילוי. מגלגלים לרולדה.
  • מברישים את הרולדה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
  • חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב פטריות (לינק לרוטב פטריות מדג נסיכת הנילוס).
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

סושי פטריות
תוספות
סושי פטריות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק
סלטים
סלט עשבי תיבול ופיצוחים חמוץ מתוק
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט קינואה פטריות וכרוביות צלויות
סלטים
סלט קינואה פטריות וכרוביות צלויות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה