מנות ראשונות

מאפה במילוי פטריות וערמונים

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 חבילת בצק עלים, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 1/2 סלסת פטריות שיטאקי
  • 2 פטריות מלך היער
  • עלי טימין מ-3 גבעולים
  • מלח ופלפל
  • 1/2 כפית פפריקה
  • שקית ערמונים בוואקום
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום
  • מלח גס

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הבצל לרצועות ואת הפטריות והערמונים לפרוסות.
  • מחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את הפטריות והערמונים ומתבלים בטימין, מלח, פלפל ופפריקה. ממשיכים לטגן עד שהפטריות רכות.
  • מצננים היטב את תערובת הפטריות.
  • חותכים את בצק העלים למלבן ארוך ברוחב 12-15 ס"מ ומניחים בתחתית שלו, על החלק הרחב, את המילוי. מגלגלים לרולדה.
  • מברישים את הרולדה בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומלח ואופים במשך 30-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
  • חותכים לפרוסות ומגישים עם רוטב פטריות (לינק לרוטב פטריות מדג נסיכת הנילוס).
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

סלט עדשים שחורים עם בטטה ופטריות
סלטים
סלט עדשים שחורים עם בטטה ופטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פטריות כבושות
תוספות
פטריות כבושות
זמן ההכנה:
30 דקות
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול
מנות ראשונות
ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה