מנות ראשונות

ברוסקטה עם פטריות

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 באגט
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • מלח
מצרכים לפטריות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • סלסלה פטריות שמפניון
  • 3 פטריות מלך היער
  • 1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
  • מלח ופלפל לבן
להגשה:
  • 70 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או מוצרלה)
  • עלי טימין

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מערבבים בקערה קטנה שמן זית, שיני שום כתושות, מלח ופטרוזיליה.
  • חותכים את הבאגט לפרוסות באלכסון (כדי שתהיינה ארוכות יותר) ומברישים בשמן זית עם השום.
  • אופים במשך 7 דקות או עד שהברוסקטות זהובות ופריכות.
  • בינתיים מכינים את הפטריות: חותכים את הבצלים לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
  • במחבת רחבה, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים סוכר, חומץ בסלמי, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה.
  • מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות רכות וזהובות. מוציאים לקערה ומקררים מעט.
  • מניחים מעל כל ברוסקטה מתערובת הפטריות והבצל, מפזרים פרמזן ועלי טימין ואופים במשך 7 דקות או עד שהגבינה זהובה. מגישים חם.
המלצת הגשה:
  • רוצים להכין את הברוסקטות מראש? פשוט מכינים את תערובת הפטריות והברוסקטות ושומרים במקרר או בחוץ בקופסה אטומה.
  • 10 דקות לפני ההגשה עורמים מהפטריות על הברוסקטות, מפזרים פרמזן ומעבירים לתנור.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות במילוי גבינות ואגוזים
מנות ראשונות
פטריות במילוי גבינות ואגוזים
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
שבלולי שמרים ממולאים
מנות ראשונות
שבלולי שמרים ממולאים
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי גבוהה
פאי פטריות
תוספות
פאי פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
בינוני