מנות ראשונות

ברוסקטה עם פטריות

30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 באגט
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום כתושות
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • מלח
מצרכים לפטריות:
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים
  • 1/2 כפית סוכר חום
  • כף חומץ בלסמי
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • סלסלה פטריות שמפניון
  • 3 פטריות מלך היער
  • 1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
  • מלח ופלפל לבן
להגשה:
  • 70 גרם גבינת פרמזן מגורדת (או מוצרלה)
  • עלי טימין

הוראות הכנה

  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • מערבבים בקערה קטנה שמן זית, שיני שום כתושות, מלח ופטרוזיליה.
  • חותכים את הבאגט לפרוסות באלכסון (כדי שתהיינה ארוכות יותר) ומברישים בשמן זית עם השום.
  • אופים במשך 7 דקות או עד שהברוסקטות זהובות ופריכות.
  • בינתיים מכינים את הפטריות: חותכים את הבצלים לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
  • במחבת רחבה, על אש בינונית, מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים סוכר, חומץ בסלמי, מלח ופלפל ומערבבים עוד דקה.
  • מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהפטריות רכות וזהובות. מוציאים לקערה ומקררים מעט.
  • מניחים מעל כל ברוסקטה מתערובת הפטריות והבצל, מפזרים פרמזן ועלי טימין ואופים במשך 7 דקות או עד שהגבינה זהובה. מגישים חם.
המלצת הגשה:
  • רוצים להכין את הברוסקטות מראש? פשוט מכינים את תערובת הפטריות והברוסקטות ושומרים במקרר או בחוץ בקופסה אטומה.
  • 10 דקות לפני ההגשה עורמים מהפטריות על הברוסקטות, מפזרים פרמזן ומעבירים לתנור.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

סלט טאבולה כרובית
סלטים
סלט טאבולה כרובית
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט שרופים
סלטים
סלט שרופים
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט עדשים שחורים עם בטטה ופטריות
סלטים
סלט עדשים שחורים עם בטטה ופטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה