מנות עיקריות

פרגיות מוקפצות עם ברוקולי ופטריות

20 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 2 כפיות שמן קנולה
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
  • 1/2 צ'ילי טרי או כפית צ'ילי גרוס
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 2 כפות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי חריף-מתוק
  • כף קורנפלור
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 500 גרם פרגיות עוף
  • 1/2 ראש ברוקולי
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
להגשה:
  • שומשום
  • בוטנים
  • קשיו
  • טבעות בצל ירוק

הוראות הכנה

  • מבשלים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים במשך 7 דקות ומוציאים. חותכים לפרחים ומניחים בצד עד שהפרגיות מוכנות. למי שרוצה, במקום לבשל ניתן לאדום את הברוקולי בסיר אידוי מעל מים רותחים במשך 10-12 דקות.
  • חותכים את הפרגיות לרצועות וקוצצים דק את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר.
  • חותכים את פטריות השמפניון והפורטבלה לרבעים.
  • במחבת רחבה וכבדה או בווק, על אש גבוהה, מחממים שמן קנולה.
  • מטגנים, תוך כדי ערבוב, את השום, הצ'ילי והג'ינג'ר במשך דקה.
  • מוסיפים למחבת דבש, רוטב צ'ילי, שמן שומשום ורוטב סויה ומטגנים דקה.
  • מוסיפים את הפרגיות ומטגנים, תוך כדי ערבוב מתמיד, עד שהעוף משנה את צבעו ומצופה כולו ברוטב שבווק.
  • בינתיים מערבבים היטב בכוס את המים והקורנפלור.
  • כשהעוף משחים מוסיפים את הקורנפלור עם המים ומערבבים.
  • מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב במשך 3-5 דקות.
  • מוסיפים את הברוקולי ומערבבים במשך דקה בלבד (שימו לב שהברוקולי קצת מבושל ולכן בישול ארוך שלו ברוטב יהפוך אותו לסמרטוטי וישנה את צבעו לחום).
  • מפזרים מעט שומשום ומגישים מעל אורז לבן שסופג את טעמי הרוטב.
המלצת הגשה:
  • אם רוצים להוסיף קשיו למנה, מוסיפים אותם בזמן הוספת הפטריות.
  • במקום פרגיות ניתן להשתמש בחזה עוף.
  • אוהבים הרבה רוטב במוקפץ שלהם? אפשר להשתמש בכוס מים רותחים במקום בחצי כוס.
בתאבון!!
20 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות ממולאות בבשר:
מנות עיקריות
פטריות ממולאות בבשר:
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
מאפה במילוי פטריות וערמונים
מנות ראשונות
מאפה במילוי פטריות וערמונים
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
תבשיל אורז ופטריות
תוספות
תבשיל אורז ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית