מנות ראשונות

פולנטה תבשיל פטריות

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

מצרכים לפולנטה:
  • 250 גרם קמח תירס
  • 240 מ"ל (כוס) חלב
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 ו-1/2 כוסות (600 מ"ל) מים
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לבן
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
לתבשיל פטריות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 3 פטריות מלך היער
  • 5 בצלי שאלוט
  • 2 ענפי טימין
  • מלח ופלפל לבן
להגשה:
  • עירית קצוצה

הוראות הכנה

אופן הכנת הפולנטה:
  • בסיר רחב מחממים את כל המצרכים של הפולנטה פרט לפרמזן ולקמח.
  • כשהתערובת רותחת מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ בלי הפסקה עד שנוצרת פולנטה רכה. בסביבות 5-7 דקות.
  • מוסיפים פרמזן מגורדת ומגישים עם תבשיל פטריות.
אופן הכנת תבשיל פטריות:
  • חותכים את הפטריות לפרוסות ואת בצלי השאלוט לרבעים.
  • במחבת רחבה מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים את בצלי השאלוט במשך 3 דקות.
  • מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות.
  • מפזרים עלי טימין ומטגנים עוד דקה.
  • מגישים מעל הפולנטה עם עירית קצוצה מעל.
המלצת הגשה:
  • ניתן לפזר מעל המנה פרמזן מגורדת.
  • רוצים לשדרג? מוסיפים לתבשיל הפטריות שקית ערמונים בואקום בשלב הוספת הפטריות.
  • יש לכם שמן כמהין בבית? זה הזמן להוסיף כמה טיפות ממנו לתבשיל פטריות.
  • ניתן להגיש את המנה בליווי שמנת חמוצה או קרם פרש.
בתאבון!!
45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

סלט גריסים
סלטים
סלט גריסים
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
ברוסקטה עם פטריות
מנות ראשונות
ברוסקטה עם פטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
רביולי במילוי פטריות יער ברוטב שום
מנות עיקריות
רביולי במילוי פטריות יער ברוטב שום
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית