מנות ראשונות

פולנטה תבשיל פטריות

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

מצרכים לפולנטה:
  • 250 גרם קמח תירס
  • 240 מ"ל (כוס) חלב
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 ו-1/2 כוסות (600 מ"ל) מים
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לבן
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
לתבשיל פטריות:
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 3 פטריות מלך היער
  • 5 בצלי שאלוט
  • 2 ענפי טימין
  • מלח ופלפל לבן
להגשה:
  • עירית קצוצה

הוראות הכנה

אופן הכנת הפולנטה:
  • בסיר רחב מחממים את כל המצרכים של הפולנטה פרט לפרמזן ולקמח.
  • כשהתערובת רותחת מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ בלי הפסקה עד שנוצרת פולנטה רכה. בסביבות 5-7 דקות.
  • מוסיפים פרמזן מגורדת ומגישים עם תבשיל פטריות.
אופן הכנת תבשיל פטריות:
  • חותכים את הפטריות לפרוסות ואת בצלי השאלוט לרבעים.
  • במחבת רחבה מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים את בצלי השאלוט במשך 3 דקות.
  • מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות.
  • מפזרים עלי טימין ומטגנים עוד דקה.
  • מגישים מעל הפולנטה עם עירית קצוצה מעל.
המלצת הגשה:
  • ניתן לפזר מעל המנה פרמזן מגורדת.
  • רוצים לשדרג? מוסיפים לתבשיל הפטריות שקית ערמונים בואקום בשלב הוספת הפטריות.
  • יש לכם שמן כמהין בבית? זה הזמן להוסיף כמה טיפות ממנו לתבשיל פטריות.
  • ניתן להגיש את המנה בליווי שמנת חמוצה או קרם פרש.
בתאבון!!
45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פרגיות מוקפצות עם ברוקולי ופטריות
מנות עיקריות
פרגיות מוקפצות עם ברוקולי ופטריות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
תוספות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
תבשיל אורז ופטריות
תוספות
תבשיל אורז ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית