סלטים

סלט גריסים

20 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

  • כוס גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פקאנים טבעיים
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/3 כוס זיתים מגולענים
  • 1/2 צרור עירית
  • מלח ופלפל
הגשה:
  • עלי נענע
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
לרוטב:
  • 2 כפות מייפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כפית מלח
  • 1/2 צ'ילי טרי



הוראות הכנה

  • מבשלים את הגריסים בסיר עם 5 כוסות מים מומלחים עד שהגריסים רכים. מסננים ומניחים בקערה. מזלפים מעל כפית שמן זית ומערבבים כדי שהגריסים לא ידבקו.
  • חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים עם שמן זית במחבת עד שהן זהובות משני הצדדים. מוסיפים לקערה עם הגריסים.
  • באותה מחבת קולים את הפקאנים במשך 3 דקות. מצננים מעט וקוצצים גס. מוסיפים לקערה.
  • חותכים את הזיתים לחצי ואת העירית חותכים לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.
  • מוסיפים את החמוציות ועשבי תיבול (במידה ורוצים).
  • מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.
בתאבון!!
20 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פסטו כוסברה
תוספות
פסטו כוסברה
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פטריות פורטובלה במילוי תרד מוקרם
מנות ראשונות
פטריות פורטובלה במילוי תרד מוקרם
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
סלט פטריות, עלים ירוקים וגבינות
סלטים
סלט פטריות, עלים ירוקים וגבינות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה