סלטים

סלט גריסים

20 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

  • כוס גריסי פנינה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס פקאנים טבעיים
  • 1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/3 כוס זיתים מגולענים
  • 1/2 צרור עירית
  • מלח ופלפל
הגשה:
  • עלי נענע
  • פטרוזיליה
  • כוסברה
לרוטב:
  • 2 כפות מייפל
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כפית מלח
  • 1/2 צ'ילי טרי



הוראות הכנה

  • מבשלים את הגריסים בסיר עם 5 כוסות מים מומלחים עד שהגריסים רכים. מסננים ומניחים בקערה. מזלפים מעל כפית שמן זית ומערבבים כדי שהגריסים לא ידבקו.
  • חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים עם שמן זית במחבת עד שהן זהובות משני הצדדים. מוסיפים לקערה עם הגריסים.
  • באותה מחבת קולים את הפקאנים במשך 3 דקות. מצננים מעט וקוצצים גס. מוסיפים לקערה.
  • חותכים את הזיתים לחצי ואת העירית חותכים לפרוסות דקות. מוסיפים לקערה.
  • מוסיפים את החמוציות ועשבי תיבול (במידה ורוצים).
  • מערבבים היטב את מצרכי הרוטב ומזלפים על הסלט. מערבבים ומגישים בטמפרטורת החדר.
בתאבון!!
20 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
תוספות
תפוח אדמה מוקרם עם פטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט עגבניות שרי ופטריות
סלטים
סלט עגבניות שרי ופטריות
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
מנות עיקריות
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה