מנות ראשונות

מרק פטריות וגריסים

25 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 1 סלסלה פטריות שימאג'י
  • כף קמח
  • 6 שיני שום קלופות
  • 2 כרישה
  • 2 ענפי טימין (רק העלים)
  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות א. מרק פטריות (לא חובה)
  • 8 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  • קוצצים את השום לקוביות. חותכים את הכרישה (החלק הלבן) והפטריות לפרוסות.
  • בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד ריכוך, בערך 8 דקות.
  • מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הפטריות, הטימין, מלח ופלפל ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. בערך 10 דקות.
  • מפזרים כף קמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים הרותחים, א. מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהגריסים רכות לגמרי.
  • מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
המלצת הגשה:
  • לטעם עמוק יותר ניתן להוסיף 2 ענפי סלרי קצוצים דק בשלב טיגון הכרישה.
  • ניתן להוסיף למרק, בזמן טיגון הכרישה, 2 גזרים מגורדים.
  • במקום גריסים ניתן להשתמש באורז או פסטה קצרה.
בתאבון!!
25 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

מאפה בניצה גבינות ופטריות
מנות ראשונות
מאפה בניצה גבינות ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
נודלס פטריות מלך היער
תוספות
נודלס פטריות מלך היער
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
קונכיות פסטה במילוי פטריות וגבינות
מנות עיקריות
קונכיות פסטה במילוי פטריות וגבינות
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית