מנות ראשונות

מרק פטריות וגריסים

25 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 1 סלסלה פטריות שימאג'י
  • כף קמח
  • 6 שיני שום קלופות
  • 2 כרישה
  • 2 ענפי טימין (רק העלים)
  • 3/4 כוס גריסי פנינה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • 2 כפות א. מרק פטריות (לא חובה)
  • 8 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  • קוצצים את השום לקוביות. חותכים את הכרישה (החלק הלבן) והפטריות לפרוסות.
  • בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הכרישה עד ריכוך, בערך 8 דקות.
  • מוסיפים שום ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הפטריות, הטימין, מלח ופלפל ומטגנים עד שהפטריות מתרככות. בערך 10 דקות.
  • מפזרים כף קמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את המים הרותחים, א. מרק פטריות, מלח ופלפל ומערבבים.
  • מוסיפים את הגריסים ומבשלים עד שהגריסים רכות לגמרי.
  • מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
המלצת הגשה:
  • לטעם עמוק יותר ניתן להוסיף 2 ענפי סלרי קצוצים דק בשלב טיגון הכרישה.
  • ניתן להוסיף למרק, בזמן טיגון הכרישה, 2 גזרים מגורדים.
  • במקום גריסים ניתן להשתמש באורז או פסטה קצרה.
בתאבון!!
25 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

תבשיל נסיכת הנילוס עם פטריות
מנות עיקריות
תבשיל נסיכת הנילוס עם פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
סלט פסטה תירס ופטריות
סלטים
סלט פסטה תירס ופטריות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
סושי פטריות
תוספות
סושי פטריות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית