כדורי מלאווח ממולאי פטריות זיתים ועגבניות
מצרכים
- 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
- 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
- 20 זיתים ירוקים, מגולענים
- סלסלה פטריות שמפניון
- 10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
- אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי
לציפוי:
הוראות הכנה
- 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
20 זיתים ירוקים, מגולענים
סלסלה פטריות שמפניון
10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי
לציפוי:
ביצה טרופה
שומשו
- מחממים תנור ל-190 מעלות.
- חותכים את הזיתים והפטריות לקוביות קטנות.
- חותכים את הבצק (חשוב שיהיה קר אך מופשר) לעיגולים או ריבועים ברוחב 5 ס"מ. ניתן לחתוך עם סכין או באמצעות חותכני עוגיות בצורת עיגול.
- מניחים בתוך עיגול בצק, באמצע, מעט רוטב עגבניות ומעליו מניחים פטריות קצוצות וזיתים (אפשר רק אחת מהתוספות ואפשר את שניהן).
- מניחים מעל עלי אורגנו או בזיליקום ומקפלים את הבצק מסביב למעין שקית קטנה. מגלגלים עם הידיים לצורת עיגול.
- מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
- מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות או עד שהמאפים זהובים. מגישים ישר מהתנור או מחממים בתנור לפני ההגשה.
המצלת הגשה:
- מפזרים על התוספות מעט גבינה צהובה מגורדת.
- במקום רוטב עגבניות ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות.
- הילדים לא אוהבים זיתים? אפשר להחליף בגרגירי תירס.
- במקום בצק מלאווח ניתן להשתמש בבצק עלים.
בתאבון!!