מנות ראשונות

כדורי מלאווח ממולאי פטריות זיתים ועגבניות

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
  • 20 זיתים ירוקים, מגולענים
  • סלסלה פטריות שמפניון
  • 10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
  • אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה

  • 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
    1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
    20 זיתים ירוקים, מגולענים
    סלסלה פטריות שמפניון
    10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
    אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי
    לציפוי:
    ביצה טרופה
    שומשו
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הזיתים והפטריות לקוביות קטנות.
  • חותכים את הבצק (חשוב שיהיה קר אך מופשר) לעיגולים או ריבועים ברוחב 5 ס"מ. ניתן לחתוך עם סכין או באמצעות חותכני עוגיות בצורת עיגול.
  • מניחים בתוך עיגול בצק, באמצע, מעט רוטב עגבניות ומעליו מניחים פטריות קצוצות וזיתים (אפשר רק אחת מהתוספות ואפשר את שניהן).
  • מניחים מעל עלי אורגנו או בזיליקום ומקפלים את הבצק מסביב למעין שקית קטנה. מגלגלים עם הידיים לצורת עיגול.
  • מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות או עד שהמאפים זהובים. מגישים ישר מהתנור או מחממים בתנור לפני ההגשה.
המצלת הגשה:
  • מפזרים על התוספות מעט גבינה צהובה מגורדת.
  • במקום רוטב עגבניות ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות.
  • הילדים לא אוהבים זיתים? אפשר להחליף בגרגירי תירס.
  • במקום בצק מלאווח ניתן להשתמש בבצק עלים.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

שבלולי שמרים ממולאים
מנות ראשונות
שבלולי שמרים ממולאים
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי גבוהה
פיצה פורטבלה
מנות עיקריות
פיצה פורטבלה
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
ממרח פטריות (ובסיס לרוטב)
סלטים
ממרח פטריות (ובסיס לרוטב)
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית