מנות ראשונות

כדורי מלאווח ממולאי פטריות זיתים ועגבניות

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
  • 1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
  • 20 זיתים ירוקים, מגולענים
  • סלסלה פטריות שמפניון
  • 10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
  • אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי
לציפוי:
  • ביצה טרופה
  • שומשום

הוראות הכנה

  • 1 חבילה בצק מלאווח, מופשר במקרר
    1 צנצנת רוטב עגבניות מוכן
    20 זיתים ירוקים, מגולענים
    סלסלה פטריות שמפניון
    10 עלי אורגנו או זעתר או בזיליקום
    אופציונאלי: צ'ילי גרוס או 1/2 צ'ילי טרי
    לציפוי:
    ביצה טרופה
    שומשו
  • מחממים תנור ל-190 מעלות.
  • חותכים את הזיתים והפטריות לקוביות קטנות.
  • חותכים את הבצק (חשוב שיהיה קר אך מופשר) לעיגולים או ריבועים ברוחב 5 ס"מ. ניתן לחתוך עם סכין או באמצעות חותכני עוגיות בצורת עיגול.
  • מניחים בתוך עיגול בצק, באמצע, מעט רוטב עגבניות ומעליו מניחים פטריות קצוצות וזיתים (אפשר רק אחת מהתוספות ואפשר את שניהן).
  • מניחים מעל עלי אורגנו או בזיליקום ומקפלים את הבצק מסביב למעין שקית קטנה. מגלגלים עם הידיים לצורת עיגול.
  • מברישים את עיגולי הבצק בביצה טרופה ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
  • מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש במשך 15 דקות או עד שהמאפים זהובים. מגישים ישר מהתנור או מחממים בתנור לפני ההגשה.
המצלת הגשה:
  • מפזרים על התוספות מעט גבינה צהובה מגורדת.
  • במקום רוטב עגבניות ניתן להשתמש בממרח עגבניות מיובשות.
  • הילדים לא אוהבים זיתים? אפשר להחליף בגרגירי תירס.
  • במקום בצק מלאווח ניתן להשתמש בבצק עלים.
בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

רביולי במילוי פטריות יער ברוטב שום
מנות עיקריות
רביולי במילוי פטריות יער ברוטב שום
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
מנות עיקריות
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
מנות ראשונות
פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה