מנות עיקריות

כבד עוף פטריות וערמונים

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 ק"ג כבדי עוף, מנוקים היטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 שקית ערמונים בואקום
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 4 פטריות שיטאקי (לא חובה)
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  • חותכים את הבצלים לרצועות ואת השום והצ'ילי לפרוסות דקות. חותכים את הפטריות לרבעים.
  • במחבת רחבה, על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה.
  • מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
  • מוסיפים פטריות וערמונים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות או עד שהפטריות מתרככות.
  • מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים משני הצדדים עד שהכבדים משנים את צבעם. חשוב לא לטגן אותם יותר מדי כדי שלא יתייבשו.
  • מזלפים מעל סילאן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך דקה.
  • מגישים מעל פירה בטטה או תפוחי אדמה.
המצלת הגשה:
אחרי טיגון הבצלים מוסיפים 1/3 כוס יין אדום.
יש לכם בבית טימין? זה הזמן להשתמש בו ולהוסיף כפית עלי טימין בזמן הוספת השום.
המנה הזו נהדרת גם עם נתחי פרגית במקום הכבדים.

בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך
מנות ראשונות
קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
מנות עיקריות
פטריות מטוגנות ברוטב טריאקי
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פטריות שיטאקי מוקפצות
תוספות
פטריות שיטאקי מוקפצות
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה