מנות עיקריות

כבד עוף פטריות וערמונים

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1 ק"ג כבדי עוף, מנוקים היטב
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים
  • 4 שיני שום
  • 1 שקית ערמונים בואקום
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 4 פטריות שיטאקי (לא חובה)
  • 2 כפות סילאן
  • 1/2 פלפל צ'ילי טרי
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  • חותכים את הבצלים לרצועות ואת השום והצ'ילי לפרוסות דקות. חותכים את הפטריות לרבעים.
  • במחבת רחבה, על אש בינונית, מחממים את השמן ומטגנים את הבצלים עד הזהבה.
  • מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עוד דקה.
  • מוסיפים פטריות וערמונים וממשיכים לטגן במשך 5 דקות או עד שהפטריות מתרככות.
  • מוסיפים את כבדי העוף ומטגנים משני הצדדים עד שהכבדים משנים את צבעם. חשוב לא לטגן אותם יותר מדי כדי שלא יתייבשו.
  • מזלפים מעל סילאן, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים במשך דקה.
  • מגישים מעל פירה בטטה או תפוחי אדמה.
המצלת הגשה:
אחרי טיגון הבצלים מוסיפים 1/3 כוס יין אדום.
יש לכם בבית טימין? זה הזמן להשתמש בו ולהוסיף כפית עלי טימין בזמן הוספת השום.
המנה הזו נהדרת גם עם נתחי פרגית במקום הכבדים.

בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות חמות לחומוס
מנות ראשונות
פטריות חמות לחומוס
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
סלט כרוב עם פטריות וחמוציות
סלטים
סלט כרוב עם פטריות וחמוציות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול
מנות ראשונות
ראגו פטריות ביין לבן ועשבי תיבול
זמן ההכנה:
10 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה