מנות ראשונות

המבורגר פטריות, טופו ובצל מטוגן

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 200 גרם טופו
  • 1 בצל גדול או 6 בצלי שאלוט
  • 2 שיני שום
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות טחינה
  • 2 כפות קמח
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1/3 כוס שיבולת שועל דקה
  • כפית שטוחה חרדל
  • 1/2 צ'ילי טרי
להגשה:
  • חסה
  • בצל סגול
  • קטשופ
  • עגבניה


הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל, הצ'ילי, השום והפטריות לקוביות קטנות.
  • מגרדים את הטופו בפומפיה על החלק הגס.
  • במחבת רחבה מטגנים את הבצל עם שמן זית עד הזהבה. מוסיפים שום וצ'ילי ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את הפטריות והטופו ומטגנים עד שהפטריות מתרככות.
  • בקערה גדולה מניחים את תערובת הפטריות והטופו ומוסיפים סויה, , שיבולת שועל, טחינה, קמח, פירורי לחם וחרדל.
  • מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה להתייצבות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים או שמן זית.
  • יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים במחבת עם שמן זית מ-2 הצדדים עד הזהבה. עוד אופציה היא לצפות את ההמבורגר בפירורי לחם ולטגן. השלב הזה מוסיף פריכות נהדרת.
  • מגישים בתוך לחמניה עם חסה, קטשופ, בצל סגול ועגבניה.
המלצת הגשה:
אם אתם לא טבעוניים אפשר להמיר את הטחינה והקמח ב-2 ביצים. ניתן להוסיף לתערובת כפית עלי טימין.

בתאבון!!
45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
מנות ראשונות
פטריות מצופות במילוי גבינת עיזים
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
תבשיל אורז ופטריות
תוספות
תבשיל אורז ופטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
עלי אנדיב במילוי גבינה
מנות ראשונות
עלי אנדיב במילוי גבינה
זמן ההכנה:
15 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית