מנות ראשונות

מאפה בניצה גבינות ופטריות

45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • חבילה (500 גרם) עלי פילו, מופשר על פי ההוראות על גבי האריזה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 סלסלות פטריות שמפיון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • 125 מ"ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה
  • 1/2 גביע (60 גרם) יוגורט או שמנת חמוצה או קוטג'
  • 1/2 גביע (100 גרם) גבינת שמנת
  • מלח ופלפל לבן
  • 3 ביצים
  • 3 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה


  • חותכים את הפטריות לפרוסות ומטגנים במחבת עם שמן זית עד הזהבה. מניחים בצד עד שהפטריות תתקררנה מעט.
  • מערבבים בקערה אחת את הביצים עם מלח ופלפל ובקערה שנייה את השמנת המתוקה עם היוגורט וגבינת השמנת.
  • משמנים היטב תבנית מלבנית (20X30) עם שמן קנולה.
  • לוקחים עלה בצק פילו ומקמטים ביד, שימו לב לא להדק יותר מדי כדי שישארו כיסי אויר. מניחים בצורה רופפת בתבנית.
  • ממלאים באותה הצורה את כל תחתית התבנית – בין 4-5 עלים.
  • מזלפים מעל קמטוטי הבצק כף שמן, חצי מתערובת הגבינות, חצי מתערובת הפטריות וחצי מבלילת הביצים.
  • מניחים מעל שכבה נוספת של בצק פילו מקומט.
  • מזלפים מעל כף שמן, חצי תערובת הגבינות שנותרה, תערובת הפטריות ובלילת הביצים.
  • אם נותרו לכם קצוות של בצק שמבצבצים החוצה ולא עטופים בביצים או גבינה, פשוט דוחפים אותם קצת פנימה כדי שלא יתייבשו באפייה.
  • אופים במשך 30 דקות או עד שהמאפה זהוב.
המלצת הגשה:
  • מוסיפים לתערובת הגבינות 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק.
  • ניתן לפזר גבינה צהובה גם על החלק העליון של המאפה לפני האפייה.
  • ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצת דק.
בתאבון!!


45 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות ושלוש הגבינות
מנות עיקריות
פטריות ושלוש הגבינות
זמן ההכנה:
40 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
עגבניות ממולאות בקינואה ופטריות
מנות ראשונות
עגבניות ממולאות בקינואה ופטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
קלצונה במילוי גבינות ופטריות
מנות ראשונות
קלצונה במילוי גבינות ופטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית