מנות עיקריות

קונכיות פסטה במילוי פטריות וגבינות

60 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1/2 חבילה קונכיות פסטה גדולות
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 100 גרם גבינת מוצרלה (או צהובה) מגורדת
  • 100 גרם גבינה בולגרית 16% או גבינת פטה
  • 80 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • ביצה
  • מלח ופלפל
  • סלסלת פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה
  • 2 כפות שמן זית
  • צנצנת רוטב עגבניות מוכן (של כל חברה שאתם אוהבים)
בנוסף:
  • 150 גרם גבינה צהובה או מוצרלה מגורדת דק עלי בזיליקום

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים את הפטריות לקוביות.
במחבת רחבה מטגנים את הפטריות בשמן זית עד שהן מתרככות.
ממליחים ומפלפלים.
בינתיים מבשלים את הפסטה 3/4 בישול. אם כתוב על גבי האריזה 10 דקות בישול, מבשלים 7 דקות ומסננים מהמים.
בקערה רחבה מערבבים ריקוטה, מוצרלה, בולגרית, פרמזן וביצה עד שנוצרת תערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל.
מוסיפים לתערובת הגבינות את הפטריות המוקפצות.
מניחים בתבנית (שמתאימה לתנור) את קונכיות הפסטה וממלאים בתערובת הגבינות והפטריות.
מזלפים מעל רוטב עגבניות ומפזרים גבינה צהובה מגורדת.
אופים בתנור שחומם מראש למשך 20 דקות או עד שהגבינה למעלה זהובה.
מפזרים מעל עלי בזיליקום ומגישים.

בתאבון!!
60 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

רביולי במילוי פטריות יער ברוטב שום
מנות עיקריות
רביולי במילוי פטריות יער ברוטב שום
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
ספגטי בולונז ופטריות
מנות ראשונות
ספגטי בולונז ופטריות
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
שעועית ירוקה ופטריות מוקפצות
מנות ראשונות
שעועית ירוקה ופטריות מוקפצות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה