מנות ראשונות

מרק קרם בצלים ופטריות

30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

בצלצלי שאלוט וכרישה עם שלל פטריות: שמפיניון, שי-טאקה ואנוקי בתיבול עדין של יין לבן ואגוז מוסקט. מרק עשיר ללא קמח או שמנת ועדיין טעים להפליא...
חומרים ל-6 מנות:
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 בצלצלי שאלוט קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות.
  • 4 כרישה, החלק הלבן פרוס לפרוסות דקיקות.
  • 3 סלסלות פטריות שמפיניון ללא הרגל פרוסות.
  • 1 סלסלה פטריות שי-טאקי טריות פרוסות.
  • 1 סלסלה פטריות אנוקי , פטריות יפניות.
  • מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, אגוז מוסקט מגורר.
  • 1 כוס יין לבן
  • 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים
להגשה:
6 פרוסות אלכסוניות של באגט ו- 6 פרוסות קממבר או מוצרלה.

הוראות הכנה

בסיר כבד מחממים מעט את שמן הזית ומוסיפים את הבצלים והכרישות, מאדים כ-10
דקות על אש נמוכה. מוסיפים את פטריות השמפיניון והשיטאקי, מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז
מוסקט ובוחשים, מאדים כ-5 דקות.
מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
מוסיפים פטריות אנוקי, מבשלים 5 דקות נוספות.
לטוסט קממבר- מחממים תנור למצב גריל, מניחים בתבנית את פרוסות הבאגט
חתוך למשולשים ואופים כ-5 דקות, מוסיפים את פיסות הגבינה
ואופים עד שהגבינה רכה ונימוחה..

בתאבון!!
30 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

פטריות מטוגנות בציפוי פריך
מנות ראשונות
פטריות מטוגנות בציפוי פריך
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
פסטה בעשבי תיבול
תוספות
פסטה בעשבי תיבול
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
סלט כרוב עם פטריות וחמוציות
סלטים
סלט כרוב עם פטריות וחמוציות
זמן ההכנה:
20 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה