מרק קרם בצלים ופטריות
מצרכים
בצלצלי שאלוט וכרישה עם שלל פטריות: שמפיניון, שי-טאקה ואנוקי בתיבול עדין של יין לבן ואגוז מוסקט. מרק עשיר ללא קמח או שמנת ועדיין טעים להפליא...
חומרים ל-6 מנות:
- 4 כפות שמן זית
- 4 בצלצלי שאלוט קלופים ופרוסים לפרוסות דקיקות.
- 4 כרישה, החלק הלבן פרוס לפרוסות דקיקות.
- 3 סלסלות פטריות שמפיניון ללא הרגל פרוסות.
- 1 סלסלה פטריות שי-טאקי טריות פרוסות.
- 1 סלסלה פטריות אנוקי , פטריות יפניות.
- מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, אגוז מוסקט מגורר.
- 1 כוס יין לבן
- 6 כוסות ציר מרק ירקות או מים
להגשה:
6 פרוסות אלכסוניות של באגט ו- 6 פרוסות קממבר או מוצרלה.
הוראות הכנה
בסיר כבד מחממים מעט את שמן הזית ומוסיפים את הבצלים והכרישות, מאדים כ-10
דקות על אש נמוכה. מוסיפים את פטריות השמפיניון והשיטאקי, מתבלים במלח, פלפל גרוס ואגוז
מוסקט ובוחשים, מאדים כ-5 דקות.
מוסיפים את היין, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה כ-40 דקות.
מוסיפים פטריות אנוקי, מבשלים 5 דקות נוספות.
לטוסט קממבר- מחממים תנור למצב גריל, מניחים בתבנית את פרוסות הבאגט
חתוך למשולשים ואופים כ-5 דקות, מוסיפים את פיסות הגבינה
ואופים עד שהגבינה רכה ונימוחה..
בתאבון!!