סלטים

סלט פטריות, עלים ירוקים וגבינות

20 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מצרכים

החומרים לכ-6 מנות:
  • 1 חסה מסולסלת.
  • צרור עלי רוקט.
  • חופן עלי תרד צעירים.
  • 3 בצלים ירוקים קצוצים.
  • 1 חבילת אספרגוס ירוק.
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפיניון טריות.
  • 6 יח' פטריות פורטבלה.
  • 3 כדורי גבינת מוצרלה גדולים.
לויניגרט:
  • שני שליש כוס שמן זית.
  • שליש כוס מיץ לימון טרי.
  • 3 שיני שום כתושות.
  • 1 כף עלי בזיליקום קצוצים.
  • 1 כף עירית קצוצה.
  • מלח ופלפל שחור גרוס.

הוראות הכנה

שוטפים היטב את העלים ומייבשים.
את העלים הגדולים חותכים לחתיכות גסות.
משרים את האספרגוסים במים קרים עם סבון כשלוש דקות ושוטפים היטב.
קוטמים כשני ס"מ מבסיס האספרגוסים.
מרתיחים מים בסיר רחב ונמוך, וחולטים את האספרגוסים למשך שתיים עד שלוש דקות בלבד.
מעבירים לכלי יבש. חותכים את האספרגוסים לשלושה חלקים.
מניחים את הפטריות בתבנית אפייה ויוצקים עליהן כשליש מן הרוטב, מערבבים כך שהפטריות יספגו את הרוטב.
מחממים מראש תנור לחום גבוה (כ-200 מעלות) בתוכנית גריל וצולים את הפטריות שבע דקות.
להכנת הרוטב:
מכניסים את כל המרכיבים לכלי אטום ומנערים היטב.
מסדרים בקערת ההגשה את העלים הירוקים, האספרגוסים והבצלים הירוקים. קורעים את כדורי המוצרלה ומפזרים בין העלים. מניחים מספר פטריות חמות על כל מנה, יוצקים מהרוטב ומגישים מיד.

בתאבון!!
20 דק'
רמת קושי קלה
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

כריך ג'בטה פילי' צ'יז סטייק
מנות ראשונות
כריך ג'בטה פילי' צ'יז סטייק
זמן ההכנה:
15 דקות
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
פטריות ושלוש הגבינות
מנות עיקריות
פטריות ושלוש הגבינות
זמן ההכנה:
40 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי קלה
קלצונה במילוי גבינות ופטריות
מנות ראשונות
קלצונה במילוי גבינות ופטריות
זמן ההכנה:
30 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית