תוספות

ריזוטו פטריות מעורבות

20 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מצרכים

  • 1/2 ק"ג אורז ריזוטו
  • 750 גרם פטריות מעורבות:
  • 250 גרם שמפיניון
  • 250 גרם פטריות שימאג'י חום
  • 250 גרם פטריות שימאג'י לבן
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 150 גרם חמאה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 1.5 ליטר מרק בטעם עוף (פרווה)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות פרמזן
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

הוראות הכנה

קוצצים גס את הפטריות ומקפיצים אותן שתיים שלוש דקות על אש חזקה במחבת יחד עם 50 גרם חמאה.
מסירים מהאש ובוזקים על הפטריות את הפטרוזיליה הקצוצה.
מניחים בצד.
בסיר בינוני ממיסים 50 גר' חמאה ומטגנים בה את הבצל עד שנעשה שקוף.
מוסיפים את האורז וממשיכים בטיגון עוד כ2/3 דקות תוך ערבוב בכף עץ.
מוסיפים את היין, מגבירים את האש ומאדים אותו כמעט לחלוטין.
מנמיכים את האש ומתחילים להוסיף את המרק בהדרגה ותוך ערבוב, מצקת אחת בכל פעם.
לאחר כעשר דקות, מוסיפים את תערובת הפטריות והפטרוזיליה לסיר עם האורז.
מערבבים וממשיכים בהוספת הציר בהדרגה עד שהאורז מוכן.
זה ייקח כעשר דקות נוספות.
מתבלים בזריזות במלח ופלפל.מערבבים.מסירים מהאש ומוספים 50 גר' חמאה. מערבבים בכף עץ עד שהחמאה תימס ותיספג באורז.
מוסיפים את הפרמז'ן.מערבבים.ממתינים דקה או שתיים ומגישים.
אפשר עם חיזור של מעט פטרוזיליה קצוצה.

בתאבון!!
20 דק'
רמת קושי בינונית
להדפסת מתכון

מתכונים נוספים

ספגטי בולונז ופטריות
מנות ראשונות
ספגטי בולונז ופטריות
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
ממרח פטריות
סלטים
ממרח פטריות
זמן ההכנה:
45 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית
קונכיות פסטה במילוי פטריות וגבינות
מנות עיקריות
קונכיות פסטה במילוי פטריות וגבינות
זמן ההכנה:
60 דק'
|
רמת קושי:
רמת קושי בינונית